Czekoladowa rozkosz

Składniki
Krem czekoladowy
-
Mleko 500.0 ml
-
Śmietana 30% 500.0 ml
-
Żółtko 3.0 szt.
-
Cukier puder 100.0 g
-
Czekolada z Papui 70% 400.0 g
Dekoracja
-
Prażone orzechy laskowe
-
Ciastko maślane 1.0 szt.
-
Krem czekoladowy
- Ugotuj mleko, śmietanę, żółtka i cukier puder tak aby powstała masa kremowa.
- Następnie do powstałego kremu dodaj 400g roztopionej czekolady.
- Wymieszaj wszystko i odstaw na 12 godzin.
-
Dekoracja
- Lody z ciemnej czekolady uformuj tak aby tworzyły półsferę.
- Umieść je na ciastku maślanym.
- Za pomocą rękawa cukierniczego udekoruj deser stożkami z kremu czekoladowego i posyp prażonymi orzechami laskowymi.