+

Krem czekoladowy

  • Mleko
  • Żółtka
  • Cukier puder
  • Czekolada z Papui 70%
  • Mleko
  • Śmietanka 30% 500 ml
  • Żółtka
  • Cukier puder
  • Czekolada z Papui 70%

Dekoracja

  • Ciastko maślane 1 szt.
  • Prażone orzechy laskowe
  1. Krem czekoladowy

    • Podgrzej mleko, śmietankę, żółtka i cukier puder tak aby powstała masa kremowa.
    • Następnie do powstałego kremu dodaj 400g roztopionej czekolady.
    • Wymieszaj wszystko i odstaw na 12 godzin.
  2. Dekoracja

    • Lody z gorzkiej czekolady uformuj tak aby tworzyły pół sferę.
    • Umieść je na ciastku maślanym.
    • Za pomocą rękawa cukierniczego udekoruj deser stożkami z kremu czekoladowego i posyp prażonymi orzechami laskowymi.