Czekoladowa rozkosz | Unilever Food Solutions
+

Krem czekoladowy

  • Mleko 500 ml
  • Śmietana 30% 500 ml
  • Żółtko 3 szt.
  • Cukier puder 100 g
  • Czekolada z Papui 70% 400 g

Dekoracja

  • Prażone orzechy laskowe
  • Ciastko maślane 1 szt.
  1. Krem czekoladowy

    • Ugotuj mleko, śmietanę, żółtka i cukier puder tak aby powstała masa kremowa.
    • Następnie do powstałego kremu dodaj 400g roztopionej czekolady.
    • Wymieszaj wszystko i odstaw na 12 godzin.
  2. Dekoracja

    • Lody z ciemnej czekolady uformuj tak aby tworzyły półsferę.
    • Umieść je na ciastku maślanym.
    • Za pomocą rękawa cukierniczego udekoruj deser stożkami z kremu czekoladowego i posyp prażonymi orzechami laskowymi.