Menu
+

Sos

  • Cebula(piórka) 0.2 kg
  • Czosnek(plastry) 3 ząbki
  • Orzechy ziemne 100 g
  • Curry w proszku 8 g
  • Trawa cytrynowa(rozgnieciona) 1 cu
  • Imbir (tarty) 20 g
  • Mleko kokosowe 0.4 l

Warzywa

  • Fasolka szparagowa 1.2 kg
  • Ciecierzyca 0.4 kg

Podanie

  • Papryka chili świeża
  1. Sos

    • Na Ramie Profi podsmaż cebulę, czosnek i orzechy, dodaj curry, trawę cytrynową i imbir.
    • Następnie wlej Ramę 15%, mleko kokosowe i Esencję bulionu warzywnego, gotuj kilka minut na wolnym ogniu.
  2. Warzywa

    • Dodaj fasolkę i cieciorkę, całość duś przez kilka minut, dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Curry podawaj z pokrojoną w cienkie plasterki papryczką chili.