+

Mięso

Sos kurkowy

Kasza

Warzywa

  • Kalarepa 300 g
  • Sól, cukier
  • Masło 100 g
  • Bób łuskany (ugotowany) 800 g
  • Kiełki buraków
  1. Mięso

    • Comber z królika dopraw solą, pieprzem i Primerbą tymiankową, odstaw na 3 godziny do lodówki.
    • Następnie przełóż do worków wakum i gotuj w piecu konwekcyjnym przez 15 minut w temperaturze 62°C.
  2. Sos kurkowy

    • Na Ramie Culinesse zasmaż szalotkę, dodaj kurki i smaż dalej. Podlej winem, zredukuj i dodaj Ramę Cremefine 15%. Gotuj na małym ogniu przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.
    • Przed podaniem dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  3. Kasza

    • Na maśle podsmaż szalotkę i kaszę, zalej wodą, dodaj Esencję bulionu warzywnego i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn.
    • Kaszę odstaw na kilka minut pod przykryciem.
  4. Warzywa

    • Kalarepę pokrój w słupki, ugotuj do 3 miękkości w wodzie z solą i cukrem, a następnie obsmaż razem z bobem na maśle.

  5. Sposób podania

    • Ugotowany comber obsmaż na oleju i pokrój.
    • Podawaj go z sosem kurkowym, kaszą, warzywami i kiełkami buraków.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto