+

Królik

  • Królik comber (oczyszczony b/k) 600 g
  • Cząber
  • Oliwa z oliwek 20 ml
  • Cytryna 1 cu

Kurczak

Sos

  • Woda 700 ml
  • Serca drobiowe 300 g
  • Szalotka 200 g
  • Cukier brązowy
  • Sól
  • Ocet balsamiczny 60 ml
  1. Królik

    • Comber wytrybuj, natrzyj marynatą z oliwy, Delikatu do drobiu, cząbru, otartej skórki z cytryny oraz soku z cytryny.
  2. Kurczak

    • Piersi z kurczaka zmiksuj z dodatkiem Ramy Cremefine i Primerby czerwone pesto dodaj oliwki, suszone pomidory i kapary. Całość wymieszaj i umieść na środku combra. Zwiń tak, by farsz był w środku, a comber na zewnątrz, dodatkowo owiń plastrami suszonej szynki.
    • Zawiń w folię spożywczą, a następnie włóż do worka wakum i zgrzej, wyciągając całe powietrze. Gotuj przez 60 minut w temperaturze 67⁰C.
  3. Sos

    • Sos z zielonym pieprzem połącz z wodą i zagotuj.
    • Na Ramie Culinesse podsmaż serca drobiowe, dodaj szalotki pocięte na dwucentymetrowe krążki, oprósz cukrem i solą, przykryj pokrywką i duś przez kilka minut na wolnym ogniu.
    • Wlej ocet balsamiczny i zredukuj, połącz z ugotowanym sosem, chwilę gotuj na wolnym ogniu.
  4. Podanie

    • Comber wyporcjuj, podawaj z sercami w sosie pieprzowym, karmelizowanymi szalotkami i sezonowymi warzywami.
+