+

Mięso

Marmolada

  • Winogrono białe, bez pestek 300 g
  • Ocet winny biały 140 ml
  • Cukier brązowy 200 g

Aromatyczna oliwa

Krem z czerwonego wina

  1. Mięso

    • Comber jagnięcy oczyść, dopraw solą morską i młotkowanym czarnym pieprzem.
    • Przełóż do worka wakum i zamknij.
    • Gotuj w temperaturze 63°C przez 20 minut, a na następnie schłodź szybko w wodzie z lodem.
    • Przed podaniem comber spryskaj Ramą Combi Profi i wstaw na 3-4 minuty do pieca nagrzanego do 250°C. Mięso po upieczeniu przełóż na papierowy ręcznik na 4 minuty, aby odpoczęło. Pokrój.
  2. Marmolada

    • Zagotuj ocet z cukrem i dodaj winogrona. Garnek przykryj szczelnie wyciętym pergaminem pozostawiając otwór o średnicy 2 cm.
    • Całość duś na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
    • Owoce mogą pozostać w całości lub marmoladę przetrzyj przez sito.
  3. Aromatyczna oliwa

    • Oliwę z oliwek połącz z czosnkiem i Primerbą rozmarynową, dopraw solą i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
    • Następnie przecedź przez gęste sito.
  4. Krem z czerwonego wina

    • Wino przelej do rondla o grubym dnie, dodaj Redukcję wołową i dokładnie wymieszaj – do całkowitego rozpuszczenia.
    • Całość redukuj, nie doprowadzając do wrzenia, do uzyskania konsystencji kremu.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.