+

Wykoinanie

  • Kapusta czerwona 1 kg
  • Sól 15 g
  • Cukier 30 g
  • Marchew 300 g
  • Cebula 100 g
  • Granat 1 cu
  • Jabłko czerwone 1 cu
  • Cytryna 1 cu
  • Chrzan tarty 30 g
  • Ocet winny czerwony 40 ml
  • Pietruszka zielona 20 g
  • Jarmuż blanszowany 50 g
  • Pieprz czarny mielony, rozgnieciony do smaku
  1. Wykoinanie

    • Kapustę cienko poszatkuj, dodaj sól i cukier, wymieszaj i odstaw do lodówki na pół godziny. W razie konieczności przełóż na sito i odsącz powstały sok.
    • Marchew pokrój w julienne. Cebulę pokrój w piórka.
    • Z granatu wyjmij nasiona. Z jabłka wydrąż kulki lub pokrój w średnią kostkę.
    • Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Następnie dodaj sok z cytryny, chrzan, ocet, małe gałązki pietruszki, drobno poszarpany jarmuż i majonez.
    • Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku.

+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto