Coleslaw
Podany sposób pokrojenia warzyw (kapusta w kostkę, marchew w plasterki) nadaje sałatce unikalny charakter.

Składniki
Wykonanie
-
Kapusta biała 1.4 kg
-
Sól 20 g
-
Cukier 40 g
-
Marchew 300 g
-
Chrzan tarty 56 g
-
Cebula 111 g
-
Ocet winny biały 60 ml
-
Pieprz czarny mielony, rozgnieciony do smaku
Przygotowanie
-
Wykonanie
- Kapustę pokrój w dużą kostkę, dodaj sól i cukier, wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę. W razie konieczności przełóż na sito i odsącz powstały sok.
- Marchew pokrój w cienkie plasterki. Cebulę zetrzyj na tarce.
- Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą, dodaj chrzan, ocet, majonez i dobrze wymieszaj.
- Dopraw do smaku.