+

Ciecierzyca

Podanie

  • Cebula dymka (zielone części) 60 g
  1. Ciecierzyca

    • Ciecierzycę namocz dzień wcześniej w letniej, przegotowanej wodzie i ugotuj z dodatkiem soli.
    • Na oleju podsmaż cebulę, seler naciowy, a po chwili dodaj żółtą pastę curry i zasmażaj. Połącz z ugotowaną ciecierzycą i pomidorami.
    • Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    • Ciecierzycę z pomidorami i curry duś przez chwilę na małym ogniu.

  2. Podanie

    • Podawaj z drobno pokrojoną dymką.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.