+

Ciasto

  • Mąka pszenna 1 kg
  • Proszek do pieczenia 60 g
  • Jaja 12 cu
  • Cukier 300 g
  • Olej 300 ml
  • Pasta waniliowa z ziarenkami (6 łyżeczek)
  • Jabłka 1.5 kg

Kruszonka

  1. Ciasto

    • Przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia.
    • W dzieży miksera wymieszaj (nie ubijaj) jaja, cukier, olej, Ramę Cremefine 24% oraz pastę z wanilii.
    • Następnie połącz ciasto z mąką.
    • Jabłka obierz i pokrój.
  2. Kruszonka

    • Składniki kruszonki przełóż na stolnicę i posiekaj, po czym rozetrzyj je rękoma do powstania kruszonki.
    • Gotowe ciasto przełóż na blachę z pergaminem, na nim rozłóż jabłka delikatnie wciskając je w ciasto.
    • Całość posyp wcześniej przygotowaną kruszonką i wstaw do nagrzanego do temperatury 170⁰C pieca.
    • Piecz około 40 minut.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto