+

Ciasto

  • Ciasto francuskie 4 du

Masa czekoladowa

Masa kajmakowa

Ganache z makiem

Polewa

  1. Ciasto

    • Każdy arkusz ciasta wstaw pomiędzy 2 arkusze pergaminu, osobno ułóż na blachę G/N i obciąż drugą blachą G/N.
    • Piecz w temperaturze 250˚C, do zarumienienia na ciemnozłoty kolor (ok. 25 minut).
  2. Masa czekoladowa

    • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
    • Ramę 31% wymieszaj z masłem orzechowym.
    • Roztopioną czekoladę zdejmij z kąpieli wodnej i, mieszając, dodawaj Ramę z masłem orzechowym. Wymieszaj na jednolitą masę
  3. Masa kajmakowa

    • Ramę 31% ubij na sztywno i połącz z kajmakiem.
  4. Ganache z makiem

    • Białą czekoladę z masłem rozpuść w kąpieli wodnej.
    • Żółtko wymieszaj z Ramą 31% i makiem.
    • Roztopioną czekoladę zdejmij z kąpieli wodnej i, mieszając, dodawaj Ramę z żółtkiem.
  5. Polewa

    • Rozpuszczone masło wymieszaj z cukrem pudrem. Następnie dodaj Ramę 24% i całość wymieszaj.
    • Po wystygnięciu ucieraj przez kilka minut.
  6. Podanie

    • Na talerz przełóż ganache i odciśnij wzór. Ciasto pokrój według pożądanego kształtu i ułóż na masie czekoladowej. Całość udekoruj galaretką pokrojoną w kostkę.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.