Chrupiące bakłażany w otrębach/ orientalny dressing

Składniki
Chrupiące bakłażany w otrębach/ orientalny dressing
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł261.71
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Chrupiące bakłażany
Bakłażan
/g
600.0 g
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Knorr Professional Primerba pesto 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Oliwa
/ml
30.0 ml
0%
Jaja
/szt.
6.0 szt.
0%
Otręby
/g
300.0 g
0%
Olej Do Głębokiego Smażenia
/
0.0
0%
Sałatka
Pomidorki koktajlowe
/g
400.0 g
0%
Rzodkiewki
/g
250.0 g
0%
Kalarepa
/g
600.0 g
0%
Seler naciowy
/g
150.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
250.0 g
0%
Sos sałatkowy ogrodowy Knorr 0,7 kg
/g
10.0 g
0%
 (1).jpg)
Woda
/ml
40.0 ml
0%
Olej
/ml
20.0 ml
0%
Dressing
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/ml
250.0 ml
0%

Mleko
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Sambal Manis Pikantny sos z chili i soją 1 l
/ml
50.0 ml
0%

Pietruszka zielona
/g
15.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Chrupiące bakłażany
-
Bakłażan 600.0 g
-
Sól Do Smaku
-
Oliwa 30.0 ml
-
Jaja 6.0 szt.
-
Otręby 300.0 g
-
Olej Do Głębokiego Smażenia
Sałatka
-
Pomidorki koktajlowe 400.0 g
-
Rzodkiewki 250.0 g
-
Kalarepa 600.0 g
-
Seler naciowy 150.0 g
-
Cebula czerwona 250.0 g
-
Woda 40.0 ml
-
Olej 20.0 ml
Dressing
-
Mleko 100.0 ml
-
Pietruszka zielona 15.0 g
-
Chrupiące bakłażany
- Bakłażany pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, posyp solą i odstaw na godzinę. Przepłucz pod bieżącą wodą.
- Primerbę wymieszaj z oliwą, przesmaruj bakłażany z obu stron.
- Opanieruj w jajku i otrębach, smaż w głębokim tłuszczu.
-
Sałatka
- Pomidorki, rzodkiewki, kalarepę i seler naciowy pokrój w dowolny sposób, a cebulę w cienkie krążki.
- Sos sałatkowy połącz z wodą i olejem, odstaw na chwilę i połącz ze składnikami sałatki.
-
Dressing
- Majonez wymieszaj z mlekiem, sosem Sambal Manis i posiekaną zieloną pietruszką.
-
Podanie
- Dressing rozsmaruj na talerzu, dodaj sałatkę i opanierowane bakłażany.