Chrupiący naleśnik z kurczakiem i krewetką
Ciasto naleśnikowe przygotuj wcześniej. W ten sposób uwolnisz gluten, co pozwoli smażyć cieńsze naleśniki.

Składniki
Chrupiący naleśnik z kurczakiem i krewetką
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ciasto naleśnikowe
Jaja
/cu
4.0 cu
0%
Mleko
/ml
500.0 ml
0%
Woda gazowana
/ml
200.0 ml
0%
Mąka kukurydziana
/g
100.0 g
0%
Skrobia kukurydziana
/g
100.0 g
0%
Mąka pszenna
/g
60.0 g
0%
Olej Do Smażenia
/
0.0
0%
Nasiona sezamu czarnego i białego do posypania
/g
0.0 g
0%
Panko do posypania
/g
0.0 g
0%
Nadzienie
Krewetki 16/20
/g
600.0 g
0%
Filet z kurczaka
/kg
1.0 kg
0%
Wędzona Papryka Do Smaku
/
0.0
0%
Knorr Professional Marynata do ryb i owoców morza 0,7 kg
/g
15.0 g
0%

Seler naciowy
/g
200.0 g
0%
Pomidorki koktajlowe
/g
250.0 g
0%
Mango świeże (oczyszczone)
/g
200.0 g
0%
Knorr Sunshine Chili Słodko-pikantny sos 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Majonez skorupiakowy
Fond z owoców morza w paście Knorr Professional 1 kg
/g
20.0 g
0%

Olej
/ml
20.0 ml
0%
Hellmann's Majonez do sałatek 5 l
/g
300.0 g
0%

Kwaśna śmietana
/g
60.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ciasto naleśnikowe
-
Jaja 4.0 cu
-
Mleko 500.0 ml
-
Woda gazowana 200.0 ml
-
Mąka kukurydziana 100.0 g
-
Skrobia kukurydziana 100.0 g
-
Mąka pszenna 60.0 g
-
Olej Do Smażenia
-
Nasiona sezamu czarnego i białego do posypania
-
Panko do posypania
Nadzienie
-
Krewetki 16/20 600.0 g
-
Filet z kurczaka 1.0 kg
-
Wędzona Papryka Do Smaku
-
Seler naciowy 200.0 g
-
Pomidorki koktajlowe 250.0 g
-
Mango świeże (oczyszczone) 200.0 g
Majonez skorupiakowy
-
Olej 20.0 ml
-
Kwaśna śmietana 60.0 g
-
Ciasto naleśnikowe
- Rozpuszczone masło połącz z jajami, mlekiem, wodą, mąką kukurydzianą, skrobią i mąką pszenną. Dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
- Smaż cienkie naleśniki. W momencie wylania ciasta na patelnię, zanim się zetnie, posyp panko i sezamem (białym i czarnym). Smaż z obu stron do lekkiego zrumienienia.
-
Nadzienie
- Filet z kurczaka pokrój w dużą kostkę, przypraw wędzoną papryką oraz Marynatą do ryb i owoców morza i usmaż. Podczas smażenia dodaj oczyszczone krewetki, a w ostatniej fazie - seler naciowy i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
- Mango pokrój w dowolny sposób i połącz z sosem Sunshine Chili.
-
Majonez skorupiakowy
Olej połącz z Fondem z owoców morza, dodaj majonez sałatkowy ikwaśną śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj. Pozostaw w lodówce na kilka godzin, by składniki przeszły swoim smakiem. -
Podanie
- Na talerzu ułóż ciepły naleśnik od strony zrumienionego sezamu, podsmażone składniki, mango w sosie chili i majonez skorupiakowy.
- Danie udekoruj listkami selera naciowego.