+

Ciasto naleśnikowe

  • Jaja 4 cu
  • Mleko 500 ml
  • Woda gazowana 200 ml
  • Mąka kukurydziana 100 g
  • Skrobia kukurydziana 100 g
  • Mąka pszenna 60 g
  • Olej do smażenia
  • Nasiona sezamu czarnego i białego do posypania
  • Panko do posypania

Nadzienie

Majonez skorupiakowy

  1. Ciasto naleśnikowe

    • Rozpuszczony tłuszcz połącz z jajami, mlekiem, wodą, mąką kukurydzianą, skrobią i mąką pszenną. Dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
    • Smaż cienkie naleśniki. W momencie wylania ciasta na patelnię, zanim się zetnie, posyp panko i sezamem (białym i czarnym). Smaż z obu stron do lekkiego zrumienienia.
  2. Nadzienie

    • Filet z kurczaka pokrój w dużą kostkę, przypraw wędzoną papryką oraz Marynatą do ryb i owoców morza i usmaż. Podczas smażenia dodaj oczyszczone krewetki, a w ostatniej fazie - seler naciowy i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
    • Mango pokrój w dowolny sposób i połącz z sosem Sunshine Chili.

  3. Majonez skorupiakowy

    •Olej połącz z Fondem z owoców morza, dodaj majonez sałatkowy i Ramę 24%. Całość dokładnie wymieszaj. Pozostaw w lodówce na kilka godzin, by składniki przeszły swoim smakiem.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż ciepły naleśnik od strony zrumienionego sezamu, podsmażone składniki, mango w sosie chili i majonez skorupiakowy.
    • Danie udekoruj listkami selera naciowego.


+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto