Chrupiący naleśnik z kurczakiem i krewetką
Ciasto naleśnikowe przygotuj wcześniej. W ten sposób uwolnisz gluten, co pozwoli smażyć cieńsze naleśniki.

Składniki
Ciasto naleśnikowe
-
Jaja 4 cu
-
Mleko 500 ml
-
Woda gazowana 200 ml
-
Mąka kukurydziana 100 g
-
Skrobia kukurydziana 100 g
-
Mąka pszenna 60 g
-
Olej do smażenia
-
Nasiona sezamu czarnego i białego do posypania
-
Panko do posypania
Nadzienie
-
Krewetki 16/20 600 g
-
Filet z kurczaka 1 kg
-
Wędzona papryka do smaku
-
Seler naciowy 200 g
-
Pomidorki koktajlowe 250 g
-
Mango świeże (oczyszczone) 200 g
Majonez skorupiakowy
-
Olej 20 ml
Przygotowanie
-
Ciasto naleśnikowe
- Rozpuszczony tłuszcz połącz z jajami, mlekiem, wodą, mąką kukurydzianą, skrobią i mąką pszenną. Dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
- Smaż cienkie naleśniki. W momencie wylania ciasta na patelnię, zanim się zetnie, posyp panko i sezamem (białym i czarnym). Smaż z obu stron do lekkiego zrumienienia.
-
Nadzienie
- Filet z kurczaka pokrój w dużą kostkę, przypraw wędzoną papryką oraz Marynatą do ryb i owoców morza i usmaż. Podczas smażenia dodaj oczyszczone krewetki, a w ostatniej fazie - seler naciowy i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
- Mango pokrój w dowolny sposób i połącz z sosem Sunshine Chili.
-
Majonez skorupiakowy
•Olej połącz z Fondem z owoców morza, dodaj majonez sałatkowy i Ramę 24%. Całość dokładnie wymieszaj. Pozostaw w lodówce na kilka godzin, by składniki przeszły swoim smakiem. -
Podanie
- Na talerzu ułóż ciepły naleśnik od strony zrumienionego sezamu, podsmażone składniki, mango w sosie chili i majonez skorupiakowy.
- Danie udekoruj listkami selera naciowego.