Chrupiący łosoś na jarmużu z kurkami i sosem pieprzowo-cytrynowym
Jeżeli chcesz, by twoja ryba oddała pełnię smaku i idealnie skomponowała się z dodatkami takimi jak warzywa czy sos, dopraw ją proponowanym sposobem. Dodatkowo uzyskasz ciekawą strukturę i chrupiącą skórkę.

Składniki
Chrupiący łosoś na jarmużu z kurkami i sosem pieprzowo-cytrynowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ryba
Łosoś filet
/kg
1.8 kg
0%
Sól do przykrycia
/g
0.0 g
0%
Cukier do przykrycia
/g
0.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l do smażenia
/ml
0.0 ml
0%
Sos
Sos cytrynowo-maślany Knorr 0,8 kg
/g
80.0 g
0%

Woda
/ml
500.0 ml
0%
Masło klarowane
/g
25.0 g
0%
Cebula
/g
40.0 g
0%
Pieprz zielony w zalewie (julienne)
/g
0.0 g
0%
Koperek świeży
/g
10.0 g
0%
Warzywa
Oliwa
/ml
40.0 ml
0%
Kurki
/g
300.0 g
0%
Jarmuż
/kg
1.4 kg
0%
Marchew (julienne)
/g
250.0 g
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ryba
-
Łosoś filet 1.8 kg
-
Sól do przykrycia
-
Cukier do przykrycia
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l do smażenia
Sos
-
Woda 500.0 ml
-
Masło klarowane 25.0 g
-
Cebula 40.0 g
-
Pieprz zielony w zalewie (julienne)
-
Koperek świeży 10.0 g
Warzywa
-
Oliwa 40.0 ml
-
Kurki 300.0 g
-
Jarmuż 1.4 kg
-
Marchew (julienne) 250.0 g
-
Sól Do Smaku
-
Ryba
- Filet oczyść, wyporcjuj i posyp z każdej strony solą i cukrem.
- Po 20 minutach wypłucz rybę w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i usmaż na Ramie Culinesse.
-
Sos
- Sos cytrynowo-maślany połącz z wodą i zagotuj.
- Na maśle zeszklij cebulę z pieprzem marynowanym i dodaj do sosu. Przed podaniem dodaj świeżo posiekany koperek.
-
Warzywa
- Na rozgrzanej oliwie zasmaż kurki, następnie dodaj sparzony jarmuż i marchewkę. Warzywa dopraw do smaku.
-
Podanie
- Łososia podawaj na warzywach, z sosem cytrynowo-pieprzowym.