Chrupiące warzywa w tempurze
Jeżeli chcesz, żeby twoja tempura była bardzo chrupiąca, musisz pamiętać o wcześniejszym mocnym schłodzeniu ciasta. Zalecane jest nawet, aby w cieście pływały kostki lodu.

Składniki
Chrupiące warzywa w tempurze
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos chili z pomarańczą
Knorr Sunshine Chili Słodko-pikantny sos 1 l
/ml
450.0 ml
0%

Sos z pomarańczy
/ml
45.0 ml
0%
Sos rybny
/ml
15.0 ml
0%
Kolendra świeża
/g
10.0 g
0%
Słodki sos sojowy z chili
Knorr Ketjap Manis Słodki sos sojowy 1 l
/ml
450.0 ml
0%

Chili
/g
20.0 g
0%
Sezam prażony
/g
10.0 g
0%
Tempura
Tempura, gotowa
/g
300.0 g
0%
Zimna woda
/ml
300.0 ml
0%
Warzywa
Brokuły
/g
400.0 g
0%
Marchew
/g
200.0 g
0%
Pietruszka
/g
200.0 g
0%
Dymka
/g
200.0 g
0%
Rzodkiewka
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
60.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Mąka pszenna
/g
40.0 g
0%
Olej Do Głębokiego Smażenia
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos chili z pomarańczą
-
Sos z pomarańczy 45.0 ml
-
Sos rybny 15.0 ml
-
Kolendra świeża 10.0 g
Słodki sos sojowy z chili
-
Chili 20.0 g
-
Sezam prażony 10.0 g
Tempura
-
Tempura, gotowa 300.0 g
-
Zimna woda 300.0 ml
Warzywa
-
Brokuły 400.0 g
-
Marchew 200.0 g
-
Pietruszka 200.0 g
-
Dymka 200.0 g
-
Rzodkiewka 200.0 g
-
Mąka pszenna 40.0 g
-
Olej Do Głębokiego Smażenia
-
Sos chili z pomarańczą
- Składniki sosu połącz i wymieszaj z posiekaną kolendrą.
-
Słodki sos sojowy z chili
- Chili pokrój w drobną kosteczkę, dodaj do sosu Ketjap Manis. Całość wymieszaj i połącz z uprażonym sezamem.
-
Tempura
- Tempurę połącz z zimną wodą.
-
Warzywa
- Warzywa podziel na małe kawałki, według uznania. Dopraw Esencją bulionu warzywnego i oprósz mąką.
- Zanurz w tempurze i usmaż na mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu.
-
Podanie
- Chrupiące warzywa podawaj z sosami w miseczkach.