Chrupiące warzywa w glazurze sosu słodko-kwaśnego (wegetariańskie)
Krótka obróbka termiczna w piecu, choć w wysokiej temperaturze, i aromatyczne dodatki pozwolą zachować wartości odżywcze i charakterystyczny smak.

Składniki
Chrupiące warzywa w glazurze sosu słodko-kwaśnego (wegetariańskie)
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Warzywa
Sos słodko-kwaśny Knorr 1,5 kg
/g
70.0 g
0%
Woda
/ml
300.0 ml
0%
Marchew
/g
200.0 g
0%
Pietruszka
/g
200.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
200.0 g
0%
Papryka żółta
/g
200.0 g
0%
Koper włoski
/g
200.0 g
0%
Cukinia
/g
200.0 g
0%
Fasolka szparagowa
/g
150.0 g
0%
Miód
/g
50.0 g
0%
Imbir obrany
/g
50.0 g
0%
Nasiona sezamu
/g
10.0 g
0%
Papryka chili świeża
/cu
1.0 cu
0%
Sos sojowy
/ml
20.0 ml
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
30.0 ml
0%
Natka pietruszki
/g
10.0 g
0%
Unused/Remaining Ingredients
Marchew
/g
4.0 g
0%
Pietruszka
/g
22.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
22.0 g
0%
Papryka żółta
/g
22.0 g
0%
Koper włoski
/g
67.0 g
0%
Cukinia
/g
86.0 g
0%
Fasolka szparagowa
/g
8.0 g
0%
Papryka chili świeża
/cu
0.0 cu
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Warzywa
-
Sos słodko-kwaśny Knorr 1,5 kg 70.0 g
-
Woda 300.0 ml
-
Marchew 200.0 g
-
Pietruszka 200.0 g
-
Papryka czerwona 200.0 g
-
Papryka żółta 200.0 g
-
Koper włoski 200.0 g
-
Cukinia 200.0 g
-
Fasolka szparagowa 150.0 g
-
Miód 50.0 g
-
Imbir obrany 50.0 g
-
Nasiona sezamu 10.0 g
-
Papryka chili świeża 1.0 cu
-
Sos sojowy 20.0 ml
-
Rama Combi Profi 3,7 l 30.0 ml
-
Natka pietruszki 10.0 g
Unused/Remaining Ingredients
-
Marchew 4.0 g
-
Pietruszka 22.0 g
-
Papryka czerwona 22.0 g
-
Papryka żółta 22.0 g
-
Koper włoski 67.0 g
-
Cukinia 86.0 g
-
Fasolka szparagowa 8.0 g
-
Papryka chili świeża
-
Warzywa
- Do gorącej wody dodaj sos słodko-kwaśny, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
- Marchew, pietruszkę i paprykę oczyść, pokrój w słupki, koper w pióra, cukinię przekrój wzdłuż na ćwiartki i zetnij pestki, pokrój w cząstki po skosie.
- Imbir pokrój w julienne.
- Marchew i pietruszkę zblanszuj w piecu.
- Przełóż na teflonową blachę g/n, wymieszaj z miodem cienko spryskaj Ramą Combi i wstaw do pieca nagrzanego do 240⁰C na około 5 minut, w połowie czasu wymieszaj.
- Następnie dodaj pozostałe warzywa, imbir, sezam, posiekane chili i sos sojowy, wstaw do pieca na 2 minuty.
- Na koniec dodaj sos słodko-kwaśny, wymieszaj i dopraw do smaku.
-
Unused/Remaining Ingredients