Menu
+

Warzywa

  • Woda 300 ml
  • Marchew 200 g
  • Pietruszka 200 g
  • Papryka czerwona 200 g
  • Papryka żółta 200 g
  • Koper włoski 200 g
  • Cukinia 200 g
  • Fasolka szparagowa 150 g
  • Miód 50 g
  • Imbir obrany 50 g
  • Nasiona sezamu 10 g
  • Papryka chili świeża 1 cu
  • Sos sojowy 20 ml
  • Natka pietruszki 10 g
  1. Warzywa

    • Do gorącej wody dodaj sos słodko-kwaśny, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
    • Marchew, pietruszkę i paprykę oczyść, pokrój w słupki, koper w pióra, cukinię przekrój wzdłuż na ćwiartki i zetnij pestki, pokrój w cząstki po skosie.
    • Imbir pokrój w julienne.
    • Marchew i pietruszkę zblanszuj w piecu.
    • Przełóż na teflonową blachę g/n, wymieszaj z miodem cienko spryskaj Ramą Combi i wstaw do pieca nagrzanego do 240⁰C na około 5 minut, w połowie czasu wymieszaj.
    • Następnie dodaj pozostałe warzywa, imbir, sezam, posiekane chili i sos sojowy, wstaw do pieca na 2 minuty.
    • Na koniec dodaj sos słodko-kwaśny, wymieszaj i dopraw do smaku.