+

Warzywa

  1. Warzywa

    • Do gorącej wody dodaj sos słodko-kwaśny, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
    • Marchew, pietruszkę i paprykę oczyść, pokrój w słupki, koper w pióra, cukinię przekrój wzdłuż na ćwiartki i zetnij pestki, pokrój w cząstki po skosie.
    • Imbir pokrój w julienne.
    • Marchew i pietruszkę zblanszuj w piecu.
    • Przełóż na teflonową blachę g/n, wymieszaj z miodem cienko spryskaj Ramą Combi i wstaw do pieca nagrzanego do 240⁰C na około 5 minut, w połowie czasu wymieszaj.
    • Następnie dodaj pozostałe warzywa, imbir, sezam, posiekane chili i sos sojowy, wstaw do pieca na 2 minuty.
    • Na koniec dodaj sos słodko-kwaśny, wymieszaj i dopraw do smaku.
+