Chrupiące krokiety cielęce z sałatką z mango i chilli
Aby skrócić czas gotowania, gicz po obsmażeniu możesz ugotować w garnku.

Składniki
Gicz
-
Gicz cielęca 1600 g
-
Masło 120 g
-
Woda 500 ml
Panierka
-
Jaja 5 cu
-
Panko 300 g
-
Olej do smażenia
Sałatka
-
Mango świeże 500 g
-
Kolendra do smaku
-
Pak choy 600 g
Podanie
-
Kiełki sałaty, upalony sezam do dekoracji
Przygotowanie
-
Gicz
- Gicze cielęce przypraw marynatą do wołowiny. Piecz przez 30 minut w temperaturze 220⁰C. Następnie podlej wodą, przykryj i duś do miękkości.
- Mięso obierz (oddzielając od siebie włókna).
- Sos od pieczenia giczy zredukuj do 100 ml, połącz z mięsem i dodaj rozpuszczone masło.
- Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki, po 3 sztuki na porcję.
-
Panierka
- Krokiety obtocz w panko, jajach i ponownie w panko.
- Smaż w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
-
Sałatka
- Mango wymieszaj z sosem Sunshine Chili, dodaj listki kolendry i zgrillowaną kapustę pak choy.
-
Podanie
- Chrupiące kulki z giczy podawaj z sałatką z mango. Całość posyp upalonym sezamem, udekoruj kiełkami i sałatami