+

Gicz

Panierka

  • Jaja 5 cu
  • Panko 300 g
  • Olej do smażenia

Sałatka

Podanie

  • Kiełki sałaty, upalony sezam do dekoracji
  1. Gicz

    • Gicze cielęce przypraw marynatą do wołowiny. Piecz przez 30 minut w temperaturze 220⁰C. Następnie podlej wodą, przykryj i duś do miękkości.
    • Mięso obierz (oddzielając od siebie włókna).
    • Sos od pieczenia giczy zredukuj do 100 ml, połącz z mięsem i dodaj rozpuszczone masło.
    • Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki, po 3 sztuki na porcję.

  2. Panierka

    • Krokiety obtocz w panko, jajach i ponownie w panko.
    • Smaż w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
  3. Sałatka

    • Mango wymieszaj z sosem Sunshine Chili, dodaj listki kolendry i zgrillowaną kapustę pak choy.
  4. Podanie

    • Chrupiące kulki z giczy podawaj z sałatką z mango. Całość posyp upalonym sezamem, udekoruj kiełkami i sałatami
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto