+

Kurczak

Makaron

  • Makaron Mie 600 g

Sos

  • Olej 20 ml
  • Cebula (piórka) 100 g
  • Czosnek, plastry 20 g
  • Imbir pokrojony w julienne 30 g
  • Woda 600 ml
  • Chili świeże, drobna kostka 1 cu
  • Mąka ziemniaczana 25 g

Warzywa

  • Olej 20 ml
  • Olej sezamowy 20 ml
  • Brokuły (zblanszowane małe różyczki) 350 g
  • Groszek cukrowy 100 g
  • Marchew zblanszowana, cienkie słupki 200 g
  • Sól do smaku

Podanie

  • Dymka, pokrojona po skosie 100 g
  • Papryka chili świeża 2 cu
  1. Kurczak

    • Kurczaka pokrój w paski, połącz z krewetkami, dodaj rozmącone jajko oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
    • Usmaż na głębokim oleju.
  2. Makaron

    • Makaron ugotuj i zahartuj w zimnej wodzie.
  3. Sos

    • Na oleju zeszklij cebulę z czosnkiem i imbirem, wlej wodę, dodaj pozostałe składniki i zagotuj.
    • Sos zagęść zawiesiną z mąki ziemniaczanej.
  4. Warzywa

    • Na woku zasmaż warzywa, połącz z krewetkami, kurczakiem, makaronem i sosem.
  5. Podanie

    • Chow main podawaj posypane pokrojoną dymką i krążkami chili.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.