+

Ceviche

  • Łosoś filet 800 g
  • Pomarańcza 30 g
  • Cytryna 2 cu
  • Sok z limonki 30 ml
  • Kolendra świeża1/2 pęczka
  • Papryka chili świeżazielona do smaku
  • Pomidory koktajlowe 250 g
  • Awokado300 g 2 cu
  • Rzodkiewki 200 g

Podanie

  • Mix sałat 300 g
  • Cebula czerwonakostka 80 g
  • Mix kiełków do dekoracji
  1. Ceviche

    • Łososia pokrój w dużą kostkę.
    • Wyciśnij sok z cytrusów, połącz z sosem greckim, posiekaną kolendrą i chili.
    • Całość połącz z rybą i pozostaw na kilka godzin.
    • Odsączonego łososia połącz z cebulą, pokrojonymi pomidorkami, pokrojonym awokado i plasterkami rzodkiewki.
  2. Podanie

    • Przygotowaną sałatkę polej marynatą od ryby. Ceviche z łososia udekoruj sałatą, kiełkami i świeżymi ziołami.
+