Ceviche
Ceviche wywodzi się z Ameryki Łacińskiej. Sekret tego dania tkwi w przygotowaniu dania: rybę gotuje się na zimno w kwasie z cytrusów.

Składniki
Ceviche
-
Łosoś filet 800 g
-
Pomarańcza 30 g
-
Cytryna 2 cu
-
Sok z limonki 30 ml
-
Kolendra świeża1/2 pęczka
-
Papryka chili świeżazielona do smaku
-
Pomidory koktajlowe 250 g
-
Awokado300 g 2 cu
-
Rzodkiewki 200 g
Podanie
-
Mix sałat 300 g
-
Cebula czerwonakostka 80 g
-
Mix kiełków do dekoracji
Przygotowanie
-
Ceviche
- Łososia pokrój w dużą kostkę.
- Wyciśnij sok z cytrusów, połącz z sosem greckim, posiekaną kolendrą i chili.
- Całość połącz z rybą i pozostaw na kilka godzin.
- Odsączonego łososia połącz z cebulą, pokrojonymi pomidorkami, pokrojonym awokado i plasterkami rzodkiewki.
-
Podanie
- Przygotowaną sałatkę polej marynatą od ryby. Ceviche z łososia udekoruj sałatą, kiełkami i świeżymi ziołami.