+

Burger

Sos

Jajka sadzone

  • Jaja 10 cu

Warzywa

  • Sałata frisee do dekoracji
  • Pomidory 600 g
  • Cebula 150 g

Podanie

  1. Burger

    • Bułki przetnij na pół i lekko zgrilluj. Mięso wołowe zmiel, dodaj Esencję bulionu wołowego. Mięso dobrze wytableruj. Uformuj 10 równych burgerów i usmaż na grillu.

  2. Sos

    • Wszystkie składniki sosu zmiksuj w blenderze kielichowym.
  3. Jajka sadzone

    • Z jajek przygotuj jajka sadzone.
  4. Warzywa

    • Sałatę oczyść i odwiruj, pomidory pokrój w plastry, a cebulę w cienkie krążki.
  5. Podanie

    • Obsmażoną dolną część bułki przesmaruj sosem, połóż liść sałaty, mięso, plaster pomidora i cebulę.
    • Jajko sadzone połóż na wierzchu. Udekoruj delikatną sałatą frisee i przykryj górną częścią bułki.
    • Podawaj z glazurowaną w miodzie oraz occie balsamicznym pietruszką pokrojoną w długie słupki. Natkę pietruszki dodaj dla kontrastu.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.