+

Bułka mleczno-maślana

  • Mleko 260.0 ml
  • Drożdże świeże 20.0 g
  • Mąka 400.0 g
  • Cukier 25.0 g
  • Sól 15.0 g
  • Masło 50.0 g
  • Jaja 1.0 cu
  • Woda

Mięso

Burgery

  1. Bułka mleczno-maślana

    • W ciepłym mleku rozpuść drożdże, dodaj pozostałe składniki, a na końcu wlej wystudzone, rozpuszczone masło. Najlepszy efekt otrzymasz, mieszając ciasto za pomocą robota kuchennego na wolnych obrotach.
    • Ciasto odstaw do lodówki na 1 godz., następnie wymieszaj i podziel na 10 części. Uformuj bułeczki i wysmaruj je roztrzepanym jajkiem z wodą.
    • Piecz w temperaturze 200⁰C przez 15-20 minut.
  2. Mięso

    • Mięso dopraw Esencją bulionu wołowego. Uformuj burgery i grilluj.
  3. Burgery

    • Przygotuj burgery z dodatkami.