Menu
+

Burger

  • Fasola czarna konserwowa 600 g
  • Burak pieczony 300 g
  • Kolendra świeża
  • Czosnek (posiekany) 2 ząbki
  • Sól

Dodatki

  • Pomidory 400 g
  • Avocado (obrane) 300 g
  • Cebula czerwona 100 g

Podanie

  • Bułki małe 20 szt.
  • Rukola 100 g
  1. Burger

    Odsączoną fasolę i buraka zmiksuj ręcznym blenderem, dodaj oliwę i pozostałe przyprawy. Na sam koniec dodaj zmiksowane płatki kukurydziane, całość starannie wymieszaj. Uformuj 20 równych burgerów, włóż je na blachę z pergaminem i piecz przez około 10 minut w temperaturze 160⁰C.
  2. Dodatki

    Pomidory pokrój w plastry, awokado w cząstki, a cebulę w piórka.
  3. Podanie

    Bułki podgrzej i przesmaruj majonezem wegańskim. Połóż na bułkę ciepłego burgera z fasoli, pokrojone składniki i kilka listków rukoli a następnie przykryj wierzchem bułki. Serwuj dwa małe burgery na porcję. Majonez podawaj dodatkowo w małej miseczce.