Burger francuski z kozim serem, marmoladą z czerwonej cebuli i rukolą | Unilever Food Solutions
+

Marmolada z czerwonej cebuli:

Sos:

  • Miód 60 g
  • Musztarda 30 g

Burger francuski:

  1. Marmolada z czerwonej cebuli:

    • Cebulę czerwoną obierz, pokrój w piórka i podsmaż na oleju.
    • Dodaj cukier, wino, octy i duś na małym ogniu do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
  2. Sos:

    • Majonez wymieszaj z miodem i musztardą.
  3. Burger francuski:

    • Bułki przekrój na pół i delikatnie opiecz.
    • Rozmrożone „Jak Burgery” zgrilluj.
    • Bułki posmaruj sosem, ułóż rukolę, „Jak Burgera”, marmoladę z cebuli, zgrillowany plaster koziego sera i przykryj bułką.