Bulion wołowy podany z makaronem grandine i warzywami
Makaron Grandine, ze względu na swoją strukturę (kształtem przypomina kuleczki) jest idealnym dodatkiem do zup. W daniach głównych będzie świetną alternatywą dla ryżu lub kaszy.

Składniki
Bulion wołowy podany z makaronem grandine i warzywami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Bulion
Wołowina, kości
/g
750.0 g
0%
Woda
/ml
3000.0 ml
0%
Marchew
/g
204.0 g
0%
Seler
/g
71.0 g
0%
Pietruszka
/g
167.0 g
0%
Por biała część
/g
56.0 g
0%
Cebula
/g
111.0 g
0%
Seler naciowy
/g
100.0 g
0%
Liść laurowy
/cu
2.0 cu
0%
Pieprz czarny
/g
1.0 g
0%
Rosół wołowy Knorr Professional 1 kg
/g
50.0 g
0%

Sól
/g
0.0 g
0%
Makaron
Makaron Grandine (Kuleczki) Knorr Professional 3 kg
/g
120.0 g
0%

Podanie
Pietruszka zielona
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Bulion
-
Wołowina, kości 750.0 g
-
Woda 3000.0 ml
-
Marchew 204.0 g
-
Seler 71.0 g
-
Pietruszka 167.0 g
-
Por biała część 56.0 g
-
Cebula 111.0 g
-
Seler naciowy 100.0 g
-
Liść laurowy 2.0 cu
-
Pieprz czarny 1.0 g
-
Sól
Makaron
Podanie
-
Pietruszka zielona
-
Bulion
- Kości umyj i zblanszuj, wypłucz w zimnej wodzie.
- Następnie zalej zimną wodą i zagotuj, dodaj niepokrojone warzywa oraz przyprawy.
- Po godzinie gotowania na wolnym ogniu dodaj Rosół wołowy i dalej gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.
- Przecedź przez gazę i dopraw do smaku.
- Marchew, pietruszkę i seler z bulionu pokrój w drobną kostkę – brunoise.
-
Makaron
- Makaron ugotuj i wypłucz w zimnej wodzie.
-
Podanie
- Do bulionówki nałóż makaron, pokrojone warzywa i zalej rosołem.
- Posyp natką pietruszki.