+

Rosół

  • Kurczak 350 g
  • Woda 3.5 l
  • Szynka wędzona 280 g
  • Grzyby suszone 5 szt
  • Liść laurowy 6 szt
  • Ziele angielskie 10 szt
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Por 100 g
  • Pietruszka 200 g
  • Marchew 500 g
  • Czosnek pieczony (w temperaturze 175⁰C przez 15 minut) 3 główki
  1. Rosół

    • Przygotuj esencjonalny bulion z kurczaka, szynki i grzybów. Przypraw i dodaj Rosół z kury.
    • Pod koniec gotowania dodaj obrane i pokrojone warzywa i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
    • Tak przygotowany bulion podawaj z ugotowanymi ziemniakami, pieczonym czosnkiem w łupinie oraz pozostałymi składnikami.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.