+

Krem z borowików

Pianka z koziego sera

Dekoracja

  • Tymianek świeży 10 gałązek
  • Chips z borowika 10 cu
  • Puder z borowików do dekoracji
  1. Krem z borowików

    • Na Ramie Culinesse podsmaż szalotkę pokrojoną w kostkę, po chwili dodaj pokrojone borowiki, całość zasmażaj, przypraw solą i pieprzem, podlej winem i zredukuj.
    • Zalej wywarem warzywnym i gotuj przez ok. 20 minut na wolnym ogniu.
    • Dodaj krem z borowików.
    • Całość zmiksuj, tak by osiągnąć gładką konsystencję. Dopraw Primerbą tymiankową.
    • Zupę przelej do talerza lub najlepiej do bulionówki przypominającej filiżankę.
  2. Pianka z koziego sera

    • Kozi ser rozpuść w podgrzanej Ramie Cremefine 31%, całość przecedź i delikatnie ubij przy użyciu ręcznego miksera.
  3. Dekoracja

    • Delikatnie przełóż pianę na krem z borowików. Dodaj puder z borowika, tymianek i chips.
+