Boeuf Strogonow w orientalnej odsłonie z zielonym ogórkiem
Jeżeli chcesz żeby wołowina miała wyrazisty smak i była miękka, zamiast soli użyj cukru i sosu rybnego. Cukier ułatwi karmelizację a sos rybny doprawi wołowinę (klasyczna sól pozbawiłaby ją wody).

Składniki
Boeuf Strogonow w orientalnej odsłonie z zielonym ogórkiem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Boeuf Strogonow
Wołowina (paski)
/g
1000.0 g
0%
Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Cukier Brązowy Do Smaku
/
0.0
0%
Sos Rybny Do Smaku
/
0.0
0%
Olej
/ml
60.0 ml
0%
Cebula (piórka)
/g
300.0 g
0%
Grzyby shitake, paski
/g
300.0 g
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
900.0 ml
0%
Esencja bulionu wołowego Knorr Professional 1 l
/ml
45.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Cebula Dymka, paski 3 cm
/g
80.0 g
0%
Ogórek zielony (kostka)
/g
360.0 g
0%
Podanie
Makaron ryżowy
/g
700.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Boeuf Strogonow
-
Wołowina (paski) 1000.0 g
-
Pieprz Czarny Do Smaku
-
Cukier Brązowy Do Smaku
-
Sos Rybny Do Smaku
-
Olej 60.0 ml
-
Cebula (piórka) 300.0 g
-
Grzyby shitake, paski 300.0 g
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 900.0 ml
-
Cebula Dymka, paski 3 cm 80.0 g
-
Ogórek zielony (kostka) 360.0 g
Podanie
-
Makaron ryżowy 700.0 g
-
Boeuf Strogonow
- Wołowinę dopraw do smaku pieprzem, cukrem i sosem rybnym. Odstaw na minimum godzinę.
- Na patelni rozgrzej olej, dodaj wołowinę i smaż ją na złoty kolor do miękkości. Następnie dodaj przesmażoną cebulę i grzyby shiitake.
- Wlej Ramę 15% oraz Esencję bulionu wołowego i duś. Pod koniec dodaj dymkę i ogórek zielony.
-
Podanie
- Podawaj z makaronem ryżowym.