+

Boeuf Strogonow

  • Wołowina (paski) 1000 g
  • Pieprz czarny do smaku
  • Cukier brązowy do smaku
  • Sos rybny do smaku
  • Olej 60 ml
  • Cebula (piórka) 300 g
  • Grzyby shitake, paski 300 g
  • Cebula Dymka, paski 3 cm 80 g
  • Ogórek zielony (kostka) 360 g

Podanie

  • Makaron ryżowy 700 g
  1. Boeuf Strogonow

    • Wołowinę dopraw do smaku pieprzem, cukrem i sosem rybnym. Odstaw na minimum godzinę.
    • Na patelni rozgrzej olej, dodaj wołowinę i smaż ją na złoty kolor do miękkości. Następnie dodaj przesmażoną cebulę i grzyby shiitake.
    • Wlej Ramę 15% oraz Esencję bulionu wołowego i duś. Pod koniec dodaj dymkę i ogórek zielony.
  2. Podanie

    • Podawaj z makaronem ryżowym.
+