Boeuf Strogonow w orientalnej odsłonie z zielonym ogórkiem
Jeżeli chcesz żeby wołowina miała wyrazisty smak i była miękka, zamiast soli użyj cukru i sosu rybnego. Cukier ułatwi karmelizację a sos rybny doprawi wołowinę (klasyczna sól pozbawiłaby ją wody).

Składniki
Boeuf Strogonow
-
Wołowina (paski) 1000.0 g
-
Pieprz czarny do smaku
-
Cukier brązowy do smaku
-
Sos rybny do smaku
-
Olej 60.0 ml
-
Cebula (piórka) 300.0 g
-
Grzyby shitake, paski 300.0 g
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 900.0 ml
-
Cebula Dymka, paski 3 cm 80.0 g
-
Ogórek zielony (kostka) 360.0 g
Podanie
-
Makaron ryżowy 700.0 g
-
Boeuf Strogonow
- Wołowinę dopraw do smaku pieprzem, cukrem i sosem rybnym. Odstaw na minimum godzinę.
- Na patelni rozgrzej olej, dodaj wołowinę i smaż ją na złoty kolor do miękkości. Następnie dodaj przesmażoną cebulę i grzyby shiitake.
- Wlej Ramę 15% oraz Esencję bulionu wołowego i duś. Pod koniec dodaj dymkę i ogórek zielony.
-
Podanie
- Podawaj z makaronem ryżowym.