Boczniaki w teriyaki
Wino ryżowe Shao Xing to fermentowane wino ryżowe, które nadaje charakter sosowi i zapewnia subtelną cierpkość, równoważąc słodycz Teriyaki. Boczniaki możesz zastąpić Jak Kurczakiem The Vegetarian Butcher, dzięki czemu otrzymasz roślinne danie o wyglądzie, smaku i strukturze mięsa.

Składniki
Boczniaki w teriyaki
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł415.72
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Przygotowanie
Boczniaki
/kg
1.2 kg
0%
Czosnek
/g
60.0 g
0%
Imbir
/g
90.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Cebula czerwona
/g
200.0 g
0%
Wino ryżowe Shao Xing
/ml
200.0 ml
0%
Dymka
/g
60.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
10.0 g
0%

Pak choy
/g
750.0 g
0%
Sezam
/g
10.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Przygotowanie
-
Boczniaki 1.2 kg
-
Czosnek 60.0 g
-
Imbir 90.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Cebula czerwona 200.0 g
-
Wino ryżowe Shao Xing 200.0 ml
-
Dymka 60.0 g
-
Pak choy 750.0 g
-
Sezam 10.0 g
-
Przygotowanie
- Boczniaki pokrój na długie kawałki.
- Czosnek i imbir dowolnie pokrój, usmaż na oleju. Dodaj czerwoną cebulę i grzyby. Usmaż na złoty kolor. Dodaj sos Teriyaki i wino, a na koniec posiekaną dymkę. Dopraw pieprzem.
- Kapustę pak choi pokrój na 4 części, sparz w osolonej wodzie i połóż na talerzu. Na kapuście ułóż smażone boczniaki, polej sosem i udekoruj krążkami czerwonej cebuli, dymką i prażonym sezamem.