+

Boczek

Arbuz kompresowany

  • Arbuz (miąższ bez skóry) 1000 g
  • Grenadine 150 ml

Puder ogrodowy

Podanie

  • Kolendra świeża 1 pęczek
  1. Boczek

    • Składniki marynaty wymieszaj włóż do niej boczek i odstaw do lodówki na 24 godziny.
    • Następnie wyjmij z marynaty i zamknij w wakum, włóż do cyrkulatora nastawionego na 77⁰C na 8 godzin.
    • Wyjmij z cyrkulatora, włóż do zimnej wody na kilkanaście minut.
    • Następnie przełóż na gastronormę, przyduś drugą gastronormą i mocno obciąż aby po wystygnięciu było sprasowane, wstaw do lodówki do wystygnięcia.
    • Zimny boczek pokrój w dość dużą kostkę około 3 na 3 centymetry.
    • Patelnie mocno rozgrzej wlej miód a po chwili włóż boczek, karmelizuj mieszając, następnie dodaj Esencje wołową obsmażaj do złoto brązowego koloru.
    • Zdeglasuj octem i wymieszaj.
  2. Arbuz kompresowany

    • Arbuza pokrój w dużą kostkę, włóż do worka wakum, wlej syrop grenadine i kompresuj.
  3. Puder ogrodowy

    • Olej połącz z primerbą dodaj maltodekstrynę i mieszaj rózgą do uzyskania pudru

    .

  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż boczek i arbuza posyp pudrem ogrodowym i udekoruj gałązkami kolendry.

+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto