+

Wykonanie

  • Korpusy drobiowe 200 g
  • Woda 2200 ml
  • Liść laurowy 2 cu
  • Ziele angielskie 5 cu
  • Cebula, obrana 50 g
  • Marchew, kostka 50 g
  • Pietruszka, kostka 50 g
  • Ziemniaki (kostka) 250 g
  • Buraki(starte na tarce jarzynowej) 300 g
  • Kapusta biała, kostka 100 g
  • Fasolka szparagowa (zielona cięta rozmrożona) 50 g
  • Fasola biała (drobna konserwowa) 50 g
  • Majeranek do smaku
  • Kminek do smaku
  • Pieprz czarny do smaku
  • Czosnek do smaku
  • Kwasek cytrynowy do smaku
  • Cukier 10 g
  • Śmietanka 18% 50 ml
  1. Wykonanie

    • Wypłukane korpusy włóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
    • Cebulę zeszklij na Ramie, dodaj marchew, pietruszkę i krótko zasmażaj. Dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.
    • Po kilku minutach dodaj pokrojone ziemniaki w kostkę i Delikat uniwersalny.
    • Następnie dodaj kapustę i starte buraki, gotuj pod przykryciem.
    • Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj obydwie fasolki, pomidory, przyprawy i całość gotuj ok. 5 minut. Na koniec zabiel śmietanką.
    • Wyjmij korpusy, a obrane z nich mięso dodaj do zupy.