Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Wykonanie

  1. Wykonanie

    • Wypłukane korpusy włóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
    • Cebulę zeszklij na Ramie, dodaj ziemniaki i przełóż do gotującego się wywaru.
    • Zupę gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjmij korpus, dodaj Delikat uniwersalny. Zagęść zawiesiną z mąki, zagotuj i odstaw.
    • Maślankę zahartuj, wlej do zupy. Całość dopraw do smaku.
    • Podawaj z posiekanym szczypiorkiem. Po dodaniu maślanki zupy nie gotuj.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu