+

Wykonanie

  1. Wykonanie

    • Wypłukane korpusy włóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
    • Cebulę zeszklij na Ramie, dodaj ziemniaki i przełóż do gotującego się wywaru.
    • Zupę gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjmij korpus, dodaj Delikat uniwersalny. Zagęść zawiesiną z mąki, zagotuj i odstaw.
    • Maślankę zahartuj, wlej do zupy. Całość dopraw do smaku.
    • Podawaj z posiekanym szczypiorkiem. Po dodaniu maślanki zupy nie gotuj.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.