Bankietowa przystawka z krewetką, chorizo, ananasem i gazpacho
Kliknij tutaj i odkryj więcej inspiracji z wykorzystaniem pomidorowych baz warzywnych Knorr Professional!

Składniki
Bankietowa przystawka z krewetką, chorizo, ananasem i gazpacho
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł2687.03
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krewetki
Krewetki 16/20 (oczyszczone)
/g
200.0 g
0%
Oliwa Extra Virgin
/ml
40.0 ml
0%
Sos sałatkowy ogrodowy Knorr 0,7 kg
/g
10.0 g
0%
 (1).jpg)
Ananas świeży, kostka
/g
300.0 g
0%
Chorizo
/g
50.0 g
0%
Gazpacho
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
200.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Peperonata Pokrojona kolorowa papryka Knorr Professional 2,6 kg
/g
100.0 g
0%
.jpg)
Produkt bezglutenowy
Czosnek
/g
6.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
10.0 g
0%
Cukier
/g
5.0 g
0%
Papryka chili świeża
/g
10.0 g
0%
Woda
/ml
60.0 ml
0%
Ouzo
/ml
10.0 ml
0%
Sok z cytryny świeży
/ml
10.0 ml
0%
Ocet winny biały
/ml
5.0 ml
0%
Sól
/g
5.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krewetki
-
Krewetki 16/20 (oczyszczone) 200.0 g
-
Oliwa Extra Virgin 40.0 ml
-
Ananas świeży, kostka 300.0 g
-
Chorizo 50.0 g
Gazpacho
-
Czosnek 6.0 g
-
Kolendra świeża 10.0 g
-
Cukier 5.0 g
-
Papryka chili świeża 10.0 g
-
Woda 60.0 ml
-
Ouzo 10.0 ml
-
Sok z cytryny świeży 10.0 ml
-
Ocet winny biały 5.0 ml
-
Sól 5.0 g
-
Krewetki
- Krewetki wypłucz i solidnie odsącz.
- Do oliwy dodaj Sos sałatkowy ogrodowy i krewetki, wymieszaj i odstaw na 2 godziny.
- Ananasa oczyść i pokrój na 10 kawałków.
- Na drewniane lub bambusowe szpadki nadziej krewetkę, plaster chorizo i kawałek ananasa.
-
Gazpacho
- Tomato Pronto, Peperonatę, czosnek, 5 g kolendry i cukier zmiksuj.
- Dodaj chili, wodę, pozostałą oliwę, ouzo, sok z cytryny i ocet, wymieszaj i dopraw do smaku solą.
-
Podanie
- Do naczyń wlej 40 ml Gazpacho, włóż szpikulec z krewetką i listek kolendry.