Aromatyczna wieprzowina al pastor z pieczonymi ziemniakami

Składniki
Aromatyczna wieprzowina al pastor z pieczonymi ziemniakami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł169.19
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marynata
Ananas, obrany
/g
250.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
100.0 g
0%
Czosnek
/g
20.0 g
0%
Syrop klonowy
/ml
50.0 ml
0%
Ocet jabłkowy
/ml
40.0 ml
0%
Chipotle – papryka wędzona konserwowa
/g
40.0 g
0%
Limonka
/g
80.0 g
0%
Papryka chili świeża
/g
4.0 g
0%
Kmin rzymski
/g
5.0 g
0%
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr Professional 0,22 kg
/g
5.0 g
0%

Sól
/g
3.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
1.0 g
0%

Sos
Knorr Sos pieczeniowy 1,4 kg
/g
50.0 g
0%

Woda
/ml
500.0 ml
0%
Miód
/g
40.0 g
0%
Kmin rzymski
/g
5.0 g
0%
Kolendra
/g
20.0 g
0%
Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l
/ml
20.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Sos Hoisin
/g
50.0 g
0%
Dodatki
Ananas świeży, kostka
/g
300.0 g
0%
Kukurydza w kolbach
/g
800.0 g
0%
Awokado
/szt.
1.0 szt.
0%
Limonka
/g
80.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
100.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
20.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marynata
-
Ananas, obrany 250.0 g
-
Cebula czerwona 100.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Syrop klonowy 50.0 ml
-
Ocet jabłkowy 40.0 ml
-
Chipotle – papryka wędzona konserwowa 40.0 g
-
Limonka 80.0 g
-
Papryka chili świeża 4.0 g
-
Kmin rzymski 5.0 g
-
Sól 3.0 g
Sos
-
Woda 500.0 ml
-
Miód 40.0 g
-
Kmin rzymski 5.0 g
-
Kolendra 20.0 g
-
Sos Hoisin 50.0 g
Dodatki
-
Ananas świeży, kostka 300.0 g
-
Kukurydza w kolbach 800.0 g
-
Awokado 1.0 szt.
-
Limonka 80.0 g
-
Cebula czerwona 100.0 g
-
Kolendra świeża 20.0 g
-
Marynata
- Mięso pokrój w dużą kostkę.
- Wszystkie składniki marynaty zmiksuj i dodaj do mięsa, wymieszaj i odstaw do lodówki na 2 dni.
- Następnie przełóż na blachę G/N i piecz w piecu nagrzanym do temperatury 160°C, od czasu do czasu mieszając.
-
Sos
- Sos pieczeniowy połącz z wodą, dodaj pozostałe składniki, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez chwilę.
-
Dodatki
- Ananasa pokrój w cząstki i zgrilluj.
- Kukurydzę rozmroź, osusz, pokrój i zgrilluj.
- Pokrojone awokado wymieszaj z sokiem z limonki.
- Cebulę pokrój w piórka.
-
Podanie
- Przygotowany sos wylej na talerz, ułóż mięso i pozostałe składniki. Na koniec posyp kolendrą.
- Podawaj z nachosami, tacosami lub pieczonymi ziemniakami.