Menu

Składniki

+

Sos a’la Jack Daniel’s

Łosoś

  • Łosoś filet 1.5 kg
  • Sól 15.0 g
  • Sok z cytryny świeży 30.0 ml
  • Olej 30.0 ml

Grillowany batat

  • Bataty 700.0 g
  • Olej 30.0 ml

Warzywa

  • Kolbki mini kukurydzy 200.0 g
  • Mini cukinia 220.0 g
  • Cebula czerwona 100.0 g
  • Pak choy 250.0 g
  • Imbir, posiekany 10.0 g
  • Grzyby shimeji 150.0 g
  • Olej sezamowy 5.0 ml
  • Sól

Dodatki

  • Kiełki groszku 20.0 g

  1. Sos a’la Jack Daniel’s

    • Cebulę, ananasa i czosnek zmiksuj na jednolitą masę. 
    • Przełóż do garnka, dodaj pozostałe składniki. 
    • Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.  
  2. Łosoś

    • Rybę pokrój na porcje, przypraw solą, sokiem z cytryny i odstaw na godzinę. 
    • Ułóż na wysmarowanej olejem blasze G/N i piecz w temp. 180°C przez 7 minut. 
    • Łososia posmaruj przygotowanym sosem i ponownie wstaw na 4 minuty do pieca.
  3. Grillowany batat

    • Bataty pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, posmaruj olejem i grilluj, pod koniec posyp Delikatem.
  4. Warzywa

    • Warzywa pokrój w dowolny sposób i podsmaż z grzybami i imbirem. 
    • Dopraw olejem sezamowym, solą oraz pozostałą częścią sosu.
  5. Dodatki

Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu