+

Żeberka wołowe

  • Olej 100 ml
  • Żeberka wołowe 3.6 kg

Pieczone warzywa korzeniowe

  • Marchew, obrana 400 g
  • Seler, obrany 400 g
  • Pasternak , obrany 400 g
  • Ziemniaki, obrane 400 g
  • Cebula czerwona 200 g
  • Czosnek 3 ząbki
  • Sól do smaku

Podanie

  • Kolendra świeża 1 pęczek
  1. Żeberka wołowe

    • Z Przyprawy do mięs, oleju i sosu BBQ przygotuj marynatę.
    • Żeberka podziel na 20 kawałków, włóż je do marynaty i odstaw na minimum 12 godzin.
    • Mięso piecz w piecu nagrzanym do temperatury 110°C przez 2,5 godziny, a następnie paruj przez 30 minut.
  2. Pieczone warzywa korzeniowe

    • Wszystkie warzywa pokrój w dowolny sposób, wymieszaj z Ramą i dopraw solą.
    • Piecz w piecu nagrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
  3. Podanie

    • Natalerzu ułóż dwa kawałki żeberek, pieczone warzywa i posyp kolendrą.
+