+

Żeberka

Glazura

Groszek zielony

  • Groszek zielony 1.3 kg
  • Masło 50 g
  • Szalotka 100 g
  • Miód 30 g
  • Chili (posiekane) 1 szt
  • Mięta liść (grubo pokrojona) 10 g
  • Sól
  1. Żeberka

    • Żeberka posyp z dwóch stron solą zmiękczającą i odstaw na 2 godziny.
    • Następnie obsyp Delikatem do mięs i zavacuj.
    • Wstaw do cyrkulatora o temperaturze 85⁰C na 8 godzin. Po tym czasie przełóż do zimnej wody.
  2. Glazura

    • Piwo zredukuj z miodem o połowę i wymieszaj z sosem barbecue.
    • Żeberka wyjmij z worka vacuum, posmaruj glazurą i zgrilluj. Dodatkowo w trakcie grillowania posmaruj żeberka glazurą.
  3. Groszek zielony

    • Groszek wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez około 3 minuty. Następnie zahartuj i odsącz.
    • Na maśle zeszklij szalotkę, dodaj miód, chili i groszek. Zasmażaj przez 2 minuty.
    • Dodaj miętę i dopraw do smaku.
  4. Podanie

    • Poszczególne elementy dania układaj na desce. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto