+

Wykonanie

  • Filet śledziowy z zalewy słonej 500 g
  • Woda gazowana 750 ml
  • Mleko 750 ml

Marynata

Podanie

  1. Wykonanie

    • Śledzie wymocz w mleku i wodzie gazowanej w proporcji pół na pół, odsącz.
    • Śledzie pokrój na 10 równych części.
  2. Marynata

    • Cebulę wymieszaj z sosem ogrodowym, olejem, sokiem z cytryny i pieprzem. Wyporcjowane śledzie włóż do marynaty i odstaw na minimum 2 godziny.
    • Gruszki pokrój w cząstki, skrop sokiem z cytryny i karmelizuj na miodzie.
    • Składniki ziemi zmiksuj aby były sypkie.
  3. Podanie

    • Śledzie z połówkami borowików i śliwek oraz cząstkami gruszek układaj na talerzu z dodatkiem ziemi jadalnej.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto