+

Łosoś

Sos musztardowo-koperkowy

  • Musztarda żółta, słodka 100 g
  • Miód 40 g
  • Sok z cytryny świeży 20 ml
  • Oliwa 150 ml
  • Koperek, posiekany 30 g
  • Kapary 40 g
  • Sól, pieprz do smaku

Podanie

  • Szparagi zielone ugotowane 1.5 kg
  • Ziemniaki puree 2 kg
  1. Łosoś

    • Łososia oczyść, wyporcjuj, przypraw Przyprawą do ryb i solą. Usmaż na Ramie Culinesse.
  2. Sos musztardowo-koperkowy

    • Musztardę połącz z miodem i sokiem z cytryny. Delikatnie wlej oliwę, cały czas mieszając rózgą. Dodaj posiekany koperek, kapary i dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Na talerz nałóż porcję ziemniaków, szparagów, kawałek łososia. Całość polej sosem musztardowym.