Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
Włóż rybę do solanki, dzięki temu smak będzie bardziej wyrazisty.

Składniki
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Solanka
Woda
/l
2.0 l
0%
Sól
/g
200.0 g
0%
Cukier
/g
100.0 g
0%
Łosoś
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
20.0 ml
0%
Cebula, kostka
/g
100.0 g
0%
Czosnek
/g
10.0 g
0%
Szpinak
/g
500.0 g
0%
Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg
/g
100.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Sól, Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Ciasto francuskie
/du
4.0 du
0%
Jaja
/cu
1.0 cu
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Solanka
-
Woda 2.0 l
-
Sól 200.0 g
-
Cukier 100.0 g
Łosoś
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 20.0 ml
-
Cebula, kostka 100.0 g
-
Czosnek 10.0 g
-
Szpinak 500.0 g
-
Sól, Pieprz Do Smaku
-
Ciasto francuskie 4.0 du
-
Jaja 1.0 cu
-
Solanka
- Przygotuj solankę z wody, soli i cukru.
-
Łosoś
- Łososia przekrój wzdłuż na dwie części i włóż do solanki na 10 minut, odsącz, opłucz i osusz.
- Na Ramie zeszklij cebulę i czosnek dodaj pokrojony odsączony szpinak i pokrojone pomidory.
- Całość zasmażaj przez chwile i dopraw do smaku.
- Na arkuszu ciasta rozłóż szpinak, na nim łososia.
- Brzegi ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem.
- Dwa pozostałe kawałki ciasta natnij specjalnym nożem na rolkach i rozciągnij tworząc siatkę.
- Ciasto nałóż na łososia, przyduś boki, z góry posmaruj rozmąconym jajkiem.
- Wstaw do nagrzanego do 200⁰C pieca na około 12 minut.
- Wyjmij z pieca ciasto, aby odpoczęło, po chwili pokrój na porcję i ułóż na porcelanowej G/N.