Łosoś marynowany z komosą ryżową
Łosoś marynowany z nori, sałatką z komosą ryżową, kremem chrzanowym oraz kremem z awokado i wasabi.

Składniki
Łosoś marynowany z komosą ryżową
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Łosoś
Łosoś filet
/g
700.0 g
0%
Koperek świeży
/g
40.0 g
0%
Trybula
/g
30.0 g
0%
gin
/ml
200.0 ml
0%
Wodorosty Nori
/cu
4.0 cu
0%
Sałatka z komosą ryżową
Komosa ryżowa
/g
175.0 g
0%
Bób 1 Kg
/
0.0
0%
Oliwa
/ml
70.0 ml
0%
Cytryna
/cu
1.0 cu
0%
Krem chrzanowy
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Chrzan
/g
45.0 g
0%
Cytryna
/cu
0.0 cu
0%
Krem z awokado i wasabi
Awokado
/cu
1.0 cu
0%
Wasabi
/g
30.0 g
0%
Sok Z Limonki
/
0.0
0%
Podanie
Marynowana Czerwona Cebulka
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Łosoś
-
Łosoś filet 700.0 g
-
Koperek świeży 40.0 g
-
Trybula 30.0 g
-
gin 200.0 ml
-
Wodorosty Nori 4.0 cu
Sałatka z komosą ryżową
-
Komosa ryżowa 175.0 g
-
Bób 1 Kg
-
Oliwa 70.0 ml
-
Cytryna 1.0 cu
Krem chrzanowy
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 150.0 ml
-
Chrzan 45.0 g
-
Cytryna
Krem z awokado i wasabi
-
Awokado 1.0 cu
-
Wasabi 30.0 g
-
Sok Z Limonki
Podanie
-
Marynowana Czerwona Cebulka
-
Łosoś
- Drobno pokrój koperek i trybulę. Łososia dopraw pieprzem, solą i cukrem.
- Natrzyj łososia posiekanymi ziołami. Wylej gin na tacę, połóż na tacy łososia i jeszcze polej ginem.
- Włóż do lodówki na 2 godziny. Marynuj.
- Przykryj łososia arkuszami nori, tak by się połączyły z rybą i pokrój na równe kawałki.
-
Sałatka z komosą ryżową
- Ugotuj komosę. Zblanszuj bób i włóż do wody z lodem.
- Wyłuskaj bób.
- Wymieszaj komosę z bobem, oliwą i cytryną. Dopraw solą i pieprzem.
-
Krem chrzanowy
- Ramę 24% wymieszaj z tartym chrzanem. Dopraw solą, pieprzem i świeżym sokiem z cytryny.
-
Krem z awokado i wasabi
- Zmiksuj awokado z sokiem z limonki do uzyskania gładkiego kremu.
- Dodaj pastę wasabi, dopraw do smaku.
-
Podanie
- Najpierw wyłóż na talerz sałatkę, na wierzch połóż plaster marynowanego łososia.
- Za pomocą rękawa cukierniczego dodaj krem chrzanowy oraz krem z awokado i wasabi.
- Udekoruj marynowaną czerwoną cebulką.