+

Łosoś

  • Łosoś filet 700 g
  • Koperek świeży 40 g
  • Trybula 30 g
  • Gin 200 ml
  • Wodorosty Nori 4 cu

Sałatka z komosą ryżową

  • Komosa ryżowa 175 g
  • Bób 1 kg
  • Oliwa 70 ml
  • Cytryna 1 cu

Krem chrzanowy

Krem z awokado i wasabi

  • Awokado 1 cu
  • Wasabi 30 g
  • Sok z limonki

Podanie

  • Marynowana czerwona cebulka
  1. Łosoś

    • Drobno pokrój koperek i trybulę. Łososia dopraw pieprzem, solą i cukrem.
    • Natrzyj łososia posiekanymi ziołami. Wylej gin na tacę, połóż na tacy łososia i jeszcze polej ginem.
    • Włóż do lodówki na 2 godziny. Marynuj.
    • Przykryj łososia arkuszami nori, tak by się połączyły z rybą i pokrój na równe kawałki.
  2. Sałatka z komosą ryżową

    • Ugotuj komosę. Zblanszuj bób i włóż do wody z lodem.
    • Wyłuskaj bób.
    • Wymieszaj komosę z bobem, oliwą i cytryną. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Krem chrzanowy

    • Ramę 24% wymieszaj z tartym chrzanem. Dopraw solą, pieprzem i świeżym sokiem z cytryny.
  4. Krem z awokado i wasabi

    • Zmiksuj awokado z sokiem z limonki do uzyskania gładkiego kremu.
    • Dodaj pastę wasabi, dopraw do smaku.
  5. Podanie

    • Najpierw wyłóż na talerz sałatkę, na wierzch połóż plaster marynowanego łososia.
    • Za pomocą rękawa cukierniczego dodaj krem chrzanowy oraz krem z awokado i wasabi.
    • Udekoruj marynowaną czerwoną cebulką.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto