+

Sos

Łosoś i marynata

Galaretka

Wykończenie

  • Jarmuż 500 g
  • Cebula czerwona 80 g
  • Nasiona sezamu 10 g
  1. Sos

    • Sos koperkowy wymieszaj w zimnej wodzie, dodaj miód, olej i ponownie wymieszaj, odstaw na 10 minut.
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie. sos jest gotowy do podania i nie rozwarstwia się.
  2. Łosoś i marynata

    • W gastronormie, na pergaminie ułóż łososia skórą do blachy, zasyp marynatą, przykryj i wstaw do chłodni na 24 godziny.
    • Następnie wyjmij z marynaty i pokrój w cienkie plastry po skosie.
  3. Galaretka

    • Z podanych składników przygotuj galaretkę, na blasze g/n rozłóż folię spożywczą i wlej galaretkę, po zastygnięciu pokrój na 10 prostokątów.
  4. Wykończenie

    • Jarmuż sparz w wodzie z solą i cukrem, zahartuj. Cebulę pokrój w piórka.
    • Wszystkie składniki odpowiednio ułóż na talerzu, posyp przyrumienionym sezamem i skrop sosem.
    • Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.