+

Łosoś

Warzywa

Podanie

  • Sezam 5 g
  • Dymka 20 g
  1. Łosoś

    • Przygotuj sos: Ketjap Manis wymieszaj z cukrem, sake i imbirem.
    • Na rozgrzanym oleju obsmaż rybę z obu stron i polej ją przygotowanym sosem.
    • Smaż na wolnym ogniu, cały czas podlewając sosem.
  2. Warzywa

    • Grzyby shiitake namocz w letniej wodzie (na 30-45 minut), następnie osusz i przekrój na pół.
    • Warzywa pokrój w dowolny sposób.
    • Olej rozgrzej, podsmaż grzyby, po chwili dodaj warzywa, smaż kilka minut. Dodaj Esencję bulionu warzywnego, Ketjap Manis, kilka kropel oleju sezamowego i posyp pokrojonym szczypiorkiem.
  3. Podanie

    • Danie udekoruj posiekaną cebulą dymką i ziarnami sezamu.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto