Łosoś confit z rozmarynem i czosnkiem na zielonym groszku z pomidorami (BG)
Bezglutenowa propozycja na danie główne.
/main-header.jpg)
Składniki
Łosoś confit z rozmarynem i czosnkiem na zielonym groszku z pomidorami (BG)
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Łosoś
Łosoś filetze skórą - oczyszczony
/kg
1.4 kg
0%
Oliwa z oliwekdo głębokiego smażenia
/ml
0.0 ml
0%
Czosnekz łupiną - 10 ząbków
/mg
0.0 mg
0%
Przyprawy: sól i pieprz
/g
0.0 g
0%
Rozmaryn świeży
/cu
2.0 cu
0%
Dodatki
Groszek zielony
/kg
1.0 kg
0%
Masło
/g
80.0 g
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Ziemniakifioletowe
/kg
1.0 kg
0%
Groszek cukrowy
/g
200.0 g
0%
Boczek wędzony, plastry
/cu
10.0 cu
0%
Podanie
Kiełki Groszku Do Dekoracji
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Łosoś
-
Łosoś filetze skórą - oczyszczony 1.4 kg
-
Oliwa z oliwekdo głębokiego smażenia
-
Czosnekz łupiną - 10 ząbków
-
Przyprawy: sól i pieprz
-
Rozmaryn świeży 2.0 cu
Dodatki
-
Groszek zielony 1.0 kg
-
Masło 80.0 g
-
Ziemniakifioletowe 1.0 kg
-
Groszek cukrowy 200.0 g
-
Boczek wędzony, plastry 10.0 cu
Podanie
-
Kiełki Groszku Do Dekoracji
-
Łosoś
- Łososia podziel na 10 równych części.
- Oliwę rozgrzej do temperatury 80⁰C razem z rozgniecionymi ząbkami czosnku i gałązkami rozmarynu. Najlepiej zrób to w piecu konwekcyjnym na funkcji pieczenie. Włóż rybę na 10 do 15 minut zależnie od grubości ryby. Łosoś może być lekko różowy w środku.
- Rybę osusz, przypraw solą i pieprzem. Przy pomocy palnika opal tworząc chrupiącą skórkę.
-
Dodatki
- Groszek zalej wrzącą wodą tak by go przykryć, gotuj kilka minut, zmiksuj razem z masłem i przetrzyj. Dopraw do smaku esencją warzywną.
- Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ugotuj tak jak zwykłe ziemniaki w osolonej wodzie.
- Groszek cukrowy zblanszuj.
- Z boczku przygotuj chipsy.
-
Podanie
- Na talerzu przygotuj kompozycję z puree z groszku, łososia, groszku cukrowego, chipsów, ziemniaków i kiełków groszku.