+

Hummus:

  • Cieciorka konserwowa 500.0 g
  • Sok z cieciorki do konsystencji
  • Czosnek ząbki 2.0 ząbek
  • Oliwa z oliwek 20.0 ml
  • Sok z cytryny 10.0 ml
  • Kmin rzymski do smaku 3.0 g
  • Sól, Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional, Kmin rzymski mielony z Indii Knorr Professional

Tabulech:

Podanie:

  • Oliwa z oliwek 40.0 ml
  • Papryka czerwona 10.0 g
  • Chlebki Pita 5.0 szt.
  1. Hummus:

    • Cieciorkę odsącz i przełóż do miksera, dodaj część soku od cieciorki, posiekany czosnek, oliwę, sok z cytryny i kmin rzymski mielony. 
    • Całość miksuj na jednolitą gładką masę i dopraw do smaku.
  2. Tabulech:

    • Kuskus wymieszaj z połową oliwy z oliwek i zalej wrzącą wodą z dodatkiem pasty szafranowej. 
    • Przykryj i odstaw do wystygnięcia. 
    • Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i wymieszaj z kaszą, dopraw do smaku. Pod koniec dodaj drobno posiekane zioła i oliwę.
  3. Podanie:

    • Na talerze wyłóż hummus lekko go rozmazując. 
    • Przygotowaną wcześniej sałatkę, polej oliwą z oliwek i posyp papryką czerwoną. 
    • Podawaj z pitą.
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu