Klasyczny burger to ikona street foodu
Wystarczą niewielkie eksperymenty, by urozmaicić tradycyjny, znany wszystkim smak. Sosy i dressingi stanowią podporę i wyróżnik ulicznego menu, a dzięki Hellmann’s Street Bottles możesz mieć je zawsze pod ręką. Można z nich korzystać wyłącznie przy użyciu jednej ręki. Dzięki temu stanowią rozwiązanie dla nowoczesnych szefów kuchni poszukujących doskonałego smaku i najwygodniejszych rozwiązań w kuchni.
Wielu ludzi przypisuje sobie zasługę stworzenia pierwszego hamburgera...
... ale jego autor pozostaje nieznany. Jedno jest pewne - jego poprzednikami są stek z Hamburga (kotlet z mielonej wołowiny) i hamburski Rundstück (kotlet z mielonej wołowiny serwowany z sosem), które do Stanów Zjednoczonych przywieźli niemieccy imigranci.
Za pierwszą restaurację serwującą hamburgery uznaje się...
... Louis’ Lunch z New Heaven w USA – powstałą już w 1900 roku. Początkowo miały być one szybką lunchową przekąską na wynos, jednak ich popularność dynamicznie rosła. W 1926 roku otworzono fast food White Castle, a w 1940 roku McDonald’s.
Choć tradycyjne hamburgery do dziś pozostają podstawą kuchni fast food...
... z biegiem czasu powstało coraz więcej interpretacji słynnego dania. Serwowany przez Gregory’ego Samsa w SEED w Londynie w 1982 VegeBurger uznawany jest za pierwszy wegetariański burger na świecie.
Nie ma znaczenia, czy serwujesz klasyczne burgery...
... czy inny rodzaj street foodu – z Hellmann’s Street Bottles ograniczenia nie istnieją, bo stanowią one najprostsze rozwiązanie. Sosy Hellmann’s powstały wyłącznie przy użyciu oryginalnych składników najwyższej jakości - jak świeży czosnek w sosie czosnkowym, świeża papryczka jalapeno w ostrym sosie czy świeża cebulka w BBQ - pozwalając Tobie i Twoim klientom przyprawić każde danie kilkoma prostymi ruchami.
Dodatkowo sosy Hellmann’s Street Bottles są wegańskie oraz wegetariańskie, a po otwarciu można je przechowywać poza lodówką aż przez 14 dni!
Street Bottles występują w 9 smakach: majonez, ketchup, sos czosnkowy, słodki BBQ, sos do frytek, ostry sos, kebab i sos tatarski.