Na wiosnę wielu z nas zmienia dietę i wybiera lekkie dania – ale to nie jedyna zauważalna zmiana. Coraz więcej osób mocno ogranicza spożycie mięsa i nazywa się fleksitarianami. Restauracje i cateringi muszą przygotować się na zwiększenie ilości roślinnych opcji w menu.

Dowiedz się między innymi:

  • jak szybko przybywa osób nie jedzących mięsa?
  • jak przygotować menu dla fleksitarian?
  • dlaczego obsługa kelnerska pełni tu wielką rolę?

Sprawdź aktualne trendy na kwiecień!

Sezon grillowy rozpoczęty! Grillowanie zmienia się wraz z potrzebami gości, którzy coraz częściej od szefów kuchni oczekują nowych smaków, większej ilości warzyw oraz świadomości ekologicznej.

Dowiedz się między innymi:

  • jakie nowe sprzęty i techniki zastosować na grillu?
  • jakie lżejsze dania przygotować?
  • jak grillować ekologicznie i zredukować odpady?

Było już gotowanie w plenerze i przy stolikach gości, trwa moda na otwarte kuchnie. Rosnącym trendem są jednak pokazy gotowania na żywo. To prawdziwe kulinarne show jest coraz popularniejsze – zarówno wśród gości, jak i chcących promować swoje zdolności szefów kuchni.

Dowiedz się między innymi:

  • skąd wzięła się moda na live cooking?
  • jak przeprowadzić live cooking na Facebooku?